You are here

2016 Stereo Room Plug-in not working in 64Bit, only 32Bit in Sonar X2a

Login to Post to Forums

You must be logged in to the Eventide website in order to post to our forums. If you do not have an account, you will need to create one. You may also reset your password.

12 posts / 0 new
Last post
Aries
Joined: Nov 21 2012
Posts: 5

2016 Stereo Room Plug-in not working in 64Bit, only 32Bit in Sonar X2a

Aries
September 18, 2013 - 07:27 am

I have Sonar X2a 64bit.

I Installed the 2016 Stereo Room 64bit version, but it did not show up on the VST list.

I then checked that ILok was working properly and it was. I then installed the 2016 Stereo Room 32bit version which showed up on the VST list.

The 2016 Stereo Room 32bit version is working correctly but the 64bit version does not work at all.

I previously obtained the H3000 Factory Native Plug-in 64 bit which I have not problems with.

Please fix bug in the 2016 Stereo Room 64bit version to work in SoanrX2a.

DGillespie's picture
Eventide Staff
DGillespie
Joined: Jan 29 2008
Posts: 984
DGillespie
September 18, 2013 - 08:53 am

HI Aries,

What OS version and Sonar version are you using, and are you seeing error messages?

Thanks,

Dan

Aries
Joined: Nov 21 2012
Posts: 5
Aries
September 18, 2013 - 09:10 am

Windows 7 64bit, Sonar X2a 64Bit, 8Gb Ram

Aries
Joined: Nov 21 2012
Posts: 5
Aries
September 18, 2013 - 09:12 am

Windows 7 64bit is Home Premiums edition

DGillespie's picture
Eventide Staff
DGillespie
Joined: Jan 29 2008
Posts: 984
DGillespie
September 18, 2013 - 10:06 am

Thanks Aries,

I'm going to try to set up the configuration, but it might take a bit.  In the meantime can you confirm that the 64 bit .dll is installed to the same directory that Sonar is scanning, and that you have the iLok License Manager software installed?

Thank You,

Dan 

Aries
Joined: Nov 21 2012
Posts: 5
Aries
September 18, 2013 - 11:03 am

Yes I can confirm it is installed in the same directory as H3000 Factory Native Plug-in 64 bit which has no problems.

All my 64bit ILok software is working (except 2016 room reverb) and the Licence Manager is installed.
Thanks
DGillespie's picture
Eventide Staff
DGillespie
Joined: Jan 29 2008
Posts: 984
DGillespie
September 18, 2013 - 04:41 pm

Hi Aries,

I can confirm that both 2016 and Omnipressor are working correctly on our version of Sonar X2.  Can you contact support@eventide.com and we'll continue this discussion there?

Thank you,

Dan

Aries
Joined: Nov 21 2012
Posts: 5
Aries
September 19, 2013 - 04:33 am

Hi Dan,

I have solved the problem.

What I did was go into the VST folder and change the name to 2016StereoRooms.dll and rescan the VST's. The 64bit dll was then recognised by SonarX2a. I then changed the name back to 2016StereoRoom.dll and it was still recognised.

It is strange why this Sonar X2a should not recognise the dll in the first place.

Regards

Aries

DGillespie's picture
Eventide Staff
DGillespie
Joined: Jan 29 2008
Posts: 984
DGillespie
September 19, 2013 - 12:04 pm

That's strange.  I wonder if Sonar had already scanned it, and wasn't rescanning it until the name changed.

Thanks,
Dan

moisespevidor
Joined: Sep 2 2016
Posts: 1
moisespevidor
September 02, 2016 - 02:40 pm

I had the same problem in ableton. Ableton was not recognising the .dll file and then I renamed it like you and worked. Tnx! ^^

ijgarcia
Joined: Sep 5 2016
Posts: 1
ijgarcia
September 05, 2016 - 12:40 pm

Easy fix, thanks.

blackcloud89
Joined: Sep 24 2016
Posts: 1
blackcloud89
September 25, 2016 - 03:20 pm

Thanks Aries.

Had the same problem in Sonar Platinum. Did exactly what you did and.......Voila!