You are here

blackhole not loading

Login to Post to Forums

You must be logged in to the Eventide website in order to post to our forums. If you do not have an account, you will need to create one. You may also reset your password.

11 posts / 0 new
Last post
obiwan70
Joined: Aug 14 2014
Posts: 5

blackhole not loading

August 14, 2014 - 03:05 pm

hi,

i am using ableton 9 live 32bit on a windows7 - 64bit machine.

the license is on my ilo2, license manager installed.

i can see the blackhole dll in my vst folder but it wont load in live.

all other plugins in the folder load no problem.

please help me out here .

cheeers obiwan70

tlongabaugh's picture
Eventide Staff
tlongabaugh
Joined: May 29 2014
Posts: 747
August 15, 2014 - 11:08 am

Hi obiwan70-

What is the file path for the Vst folder you use for your Vsts in live? The Blackhole installer installs two .dll files:

32-bit: C:\Program Files (x86)\Common Files\Steinberg\VST2\Blackhole.dll

64-bit: C:\Program Files\Common Files\Steinberg\VST2\Blackhole.dll

Do you have Live pointing at the 32-bit file path, or did you move it to another folder that your other Vsts are in? I'm guessing that you might have moved the 64-bit version of the plug-in to a custom plug-in folder that you use for Live, in which case it won't load. You'd just have to put the 32-bit version in that folder to solve the issue.

Please let me know if that is not the case.

Thanks,

Tom

obiwan70
Joined: Aug 14 2014
Posts: 5
November 23, 2014 - 07:31 pm

is still not worlking downloaded newest version

then during install i choose my 32bit vst folder

wont load al other plugs there to load np.

please help

DGillespie's picture
Eventide Staff
DGillespie
Joined: Jan 29 2008
Posts: 977
November 26, 2014 - 04:04 pm

Hi obiwan,

It's important to make sure that you only install the 32 bit plug-in to your 32 bit plug-in folder, and not the 64 bit.  If both plug-ins are in there it may cause confusion in Ableton and refuse to load.  If you check the folder that Ableton is looking in, do you see only one copy of the UltraChannel.dll?

Thanks,

Dan

obiwan70
Joined: Aug 14 2014
Posts: 5
November 27, 2014 - 12:36 am

yes i only installed the 32bit blackhole and yes theres only one dll in the folder.

cheers greg

DGillespie's picture
Eventide Staff
DGillespie
Joined: Jan 29 2008
Posts: 977
December 01, 2014 - 01:14 pm

Hi Greg,

I think we'll have to work this out one on one, would you mind emailing support@eventide.com and we'll make sure we get to the bottom of this?

Thanks,
Dan

obiwan70
Joined: Aug 14 2014
Posts: 5
March 14, 2015 - 11:54 pm

Hi

its still not Loading and i Sent an Email to Support,

no answer.

Obiwan70

DGillespie's picture
Eventide Staff
DGillespie
Joined: Jan 29 2008
Posts: 977
March 16, 2015 - 01:34 pm

Hi Gregor,

Our emails to you are bouncing back.  Do you have another email address you can email us from?

Dan

obiwan70
Joined: Aug 14 2014
Posts: 5
March 19, 2015 - 04:54 am

sure

gregor.fischer@onbox.at

DGillespie's picture
Eventide Staff
DGillespie
Joined: Jan 29 2008
Posts: 977
April 08, 2015 - 02:14 pm

Sent you an email.

Dan

plains
Joined: Mar 6 2019
Posts: 1
September 09, 2019 - 11:45 pm

If someone else like me finds this, don't forget to look in the exact file path tlongabaugh mentions. There will be a seperate Steinburg folder in "Program Files" not nested under "Common Files." The .dll file won't be there. 

 

I recently switched from Pro Tools -- which never had as problem finding all my plugins on its own, to Ableton. It took a little doing to get my VST2 Plugins found. I ended up setting up: C:\Program Files\Common Files\Steinberg as my "VST2 Plug-in Custom Folder" and moved all my .dll files over there. They showed up in Ableton Live and worked after that. There might be a less convoluted way to solve this problem, but this worked for me.