You are here

Cracking and sizzling noise with Eventide Plugins only in FL Studio

Login to Post to Forums

You must be logged in to the Eventide website in order to post to our forums. If you do not have an account, you will need to create one. You may also reset your password.

4 posts / 0 new
Last post
resob
Joined: Feb 5 2016
Posts: 3

Cracking and sizzling noise with Eventide Plugins only in FL Studio

March 27, 2019 - 10:35 am

Hi,

since a couple of months all my Eventide plugins seems not to work properly in FL Studio with a Roland Super-UA interface on a Windows 10 PC, not the latest model, i5 from 2011. All my software and drivers are up to date. The plugins produce all the same kind of of cracking and sizzling noise. None of my other plugins from any manufacturer have a compareable issue. I thougt it maybe causes in my damaged iLok I just had to replace, but with a new iLok there are still the same weard sound.

Re-installing had no positiv effect either, maybe you have any idea?

Cheers, Hendrik

 

tlongabaugh's picture
Eventide Staff
tlongabaugh
Joined: May 29 2014
Posts: 744
March 27, 2019 - 10:39 am

Hi Hendrik-

Sorry to hear about the trouble. Can you confirm for me that you are using the latest version of each of the Eventide plugins you are experiencing problems with? You can find installers the product page for each Eventide plugin you own.

This sounds very similar to an issue which was resolved last summer, which I suspect updating the plugins will fix.

Let me know if you still experience issues.

-Tom

resob
Joined: Feb 5 2016
Posts: 3
March 27, 2019 - 12:53 pm

Hi Tom,

it is a wonder, after re-installing there is no more noise. There was a problem with my virus-software in the past and I had to deactivate the antivirus to install the plugins, I think it had blocked the new dll files during the installation.

tlongabaugh's picture
Eventide Staff
tlongabaugh
Joined: May 29 2014
Posts: 744
March 27, 2019 - 03:12 pm

resob wrote:

Hi Tom,

it is a wonder, after re-installing there is no more noise. There was a problem with my virus-software in the past and I had to deactivate the antivirus to install the plugins, I think it had blocked the new dll files during the installation.

Great, glad to hear it's resolved!