You are here

Issues with ProTools 9

Login to Post to Forums

You must be logged in to the Eventide website in order to post to our forums. If you do not have an account, you will need to create one. You may also reset your password.

8 posts / 0 new
Last post
enricocremonesi
Joined: Mar 9 2008
Posts: 2

Issues with ProTools 9

enricocremonesi
November 22, 2010 - 09:20 am

Hi,I have just installed Pro Tools 9 on my Mac Pro with OSX 10.6.5.

When I launch PT 9 I get two "fatal errors" regarding the H 949 and the Quadravox

Sometimes PT9 even crashes before starting,sometimes it tells me if I want to move those 2 plugins in the "Unused plugin" folder (Now I have done that to avoid issues)...is it a way to solve this or is it a known bug that will be solved in a future release?

Thank u very much 4 your help.

Kind regards

Enrico Cremonesi

DGillespie's picture
Eventide Staff
DGillespie
Joined: Jan 29 2008
Posts: 1012
DGillespie
November 22, 2010 - 02:46 pm

Hi Enrico,

We haven't had any testing problems regarding PT HD 9, however we have not tested on OSX 10.6.5.  I'll give it a shot a bit later and see how it goes.

Dan

DGillespie's picture
Eventide Staff
DGillespie
Joined: Jan 29 2008
Posts: 1012
DGillespie
November 24, 2010 - 05:09 pm

Hi Enrico,

I've tested them all with PT HD 9 on OSX 10.6.5 and everything seems to be working fine.  If you're still having problems please email support@eventide.com and we'll have to figure out what's specific about your system.

Thanks,

Dan

cmead626
Joined: Sep 5 2010
Posts: 4
cmead626
December 02, 2010 - 03:31 pm

Hello, 10.6.5 hasn't been qualified for HD 9 yet, but I'm on HD3, 10.6.5, and have no trouble with anthology 2 or any of the other plugs I have.(McDSP, Soundtoys, SPL, Brainworx, TC,etc)  How did you get to 10.6.5? Mac automatic software updates, or did you get the 10.6.5 Combo Update from Apples site? In my experience the Automatic OS updates have no place in a solid music machine. Some people would consider this building castles in the sand. 

You can install the 10.6.5 Combo Update over what you have now and it won't delete any of your files

Here is a link to the 10.6.5 combo update: http://support.apple.com/kb/DL1324

Did you get an update for PT9(about 2gb)? Or did you do a full install of HD9(about 7GB)? If you did the full install, PT HD 8 must be removed first.

Maybe you have done the combo update....If so you should consider trashing the databases and preferences for HD9. Uninstalling and reinstalling HD9 is a waste of time.

I hope this can help you get back in business.

Cameron

thehmza
Joined: Dec 9 2010
Posts: 3
thehmza
December 09, 2010 - 03:12 pm

Exactly the same problem here!

PT9 HD

MacPro 2 x 2.8ghz Quad Core Intel Xeon

10gb Ram

OSX 10.6.5

cmead626
Joined: Sep 5 2010
Posts: 4
cmead626
December 09, 2010 - 07:27 pm

Forgive me, but I have to ask why would you update to an unsupported OS for Pro Tools HD? Are you an HD tester or an HD user? When you bought your Mac which OS was it on? 10.5.X? 10.6.X? Read my earlier post in this thread and tell me if anything helps there. If I was in your situation I would trash the DAE Prefs in Pro Tools 9.

DGillespie's picture
Eventide Staff
DGillespie
Joined: Jan 29 2008
Posts: 1012
DGillespie
December 09, 2010 - 08:55 pm

Hi thehmza,

I have the same suggestion as cmead.  Specifically:

1. Uninstall Anthology II

2. Trash DAE prefs

3. Start ProTools

4. Confirm there are no Eventide plug-ins in the plug-in list

5. Close ProTools

6. Downloaded and install the latest version of Anthology II from the website

7. Load Pro Tools, the Anthology plug-ins should load and work fine.

8. If they don't, email support@eventide.com and we'll dig into the specifics of your problem a bit deeper.

Dan

thehmza
Joined: Dec 9 2010
Posts: 3
thehmza
December 10, 2010 - 10:30 am

thanks a lot for the suggestion

anyways i tried it and it doesn't work

i'll keep trying things though

thanks a lot!

v