You are here

H9000 AES OUT PROBLEM

Login to Post to Forums

You must be logged in to the Eventide website in order to post to our forums. If you do not have an account, you will need to create one. You may also reset your password.

5 posts / 0 new
Last post
enable
Joined: Oct 20 2015
Posts: 6

H9000 AES OUT PROBLEM

December 23, 2018 - 09:48 pm

Hey

 

I have a strange problem with my AES OUT at the H9000.

I use the H9000 as a soundcard and if i send a MONO signal out of the AES to my Grace design monitor controller my analyzer shows me that the signal is stereo.

 

If i change the output to the adat my signal is Mono. No problems.

This happen only at the AES output. 

I tryed the same with my universal audio Apollo to be sure that the cable dont have a problem but all fine. 

You can see the differences at the screenshots.
this is always the same signal, one is the AES output and the other is the ADAT output.

Any ideas? 

 

 

thanks and regards

Brian

 

 

enable
Joined: Oct 20 2015
Posts: 6

Hey

January 08, 2019 - 07:44 pm

Hey

Eventide Staff
jbamberg
Joined: Aug 22 2011
Posts: 62

Sorry for the silence - we

January 08, 2019 - 08:32 pm

Sorry for the silence - we were all away over the holidays.

Are you using the XLR outputs?

This is a strange issue.  We'll look into it.

enable
Joined: Oct 20 2015
Posts: 6

Hey

January 08, 2019 - 09:37 pm

Hey

Happy new year.. :-)

Yes i use the XLR out.

 

Eventide Staff
jbamberg
Joined: Aug 22 2011
Posts: 62

We've reproduced this issue. 

January 09, 2019 - 03:00 pm

We've reproduced this issue.  There is a 1-sample phase difference between the AES output channels.  We will fix this in a firmware update soon.

Thanks for reporting it.