You are here

BandDelay can't set mod rate to zero

Login to Post to Forums

You must be logged in to the Eventide website in order to post to our forums. If you do not have an account, you will need to create one. You may also reset your password.

5 posts / 0 new
Last post
llemtt
Joined: Oct 14 2011
Posts: 49

BandDelay can't set mod rate to zero

January 09, 2018 - 11:45 am

Hi, I'm trying to set BandDelay modulation rate to zero on my TimeFactor but it still modulates although very very slowly... something like 0.000... Hz!

Haven't tried yet to do that via the app.

Other algorhitms, like ModDelay, are ok.

Is this a feature, a bug or is my unit defective?

Thanks

llemtt
Joined: Oct 14 2011
Posts: 49
January 10, 2018 - 07:12 am

Problem solved using H9 Control app!

Now I wish the "depth" could be made operational even with rate at 0 in order to manually set the (unmodulated) filter frequency...

Cheers

brock's picture
brock
Joined: Jan 3 2010
Posts: 897
January 10, 2018 - 03:17 pm

I had a long reply composed this morning, then  ... {poof}  Crash!  I came to the same conclusions that you ultimately did.  The LFO sweep 'freezes' at 0.00Hz.  You often get more exacting, repeatable results by using direct entry into H9 Control's parameter value boxes.

It seems like the corner / center frequency increases with increasing MOD DEPTH.  Might be cool to utilize those dead spaces between FILTER TYPES to change the corner frequency for LOWPASS / BANDPASS / HIPASS.

llemtt
Joined: Oct 14 2011
Posts: 49
January 12, 2018 - 10:11 am

I tested frequency response at 0Hz rate, low pass filter, with this fantastic application "Room EQ Wizard" and corner frequency doesn't move at all with MOD Depth...

It will be very usefull also to link an exp pedal to the corner frequency and have a sort of "wah" smiley

llemtt
Joined: Oct 14 2011
Posts: 49
March 12, 2019 - 04:58 am

llemtt wrote:

Now I wish the "depth" could be made operational even with rate at 0 in order to manually set the (unmodulated) filter frequency...

That was while I was using BandDelay on my TimeFactor but now that I sold it and moved to my H9 the "depth" control works as expected!

Cheers