You are here

Big Humm with expression pedals

Login to Post to Forums

You must be logged in to the Eventide website in order to post to our forums. If you do not have an account, you will need to create one. You may also reset your password.

5 posts / 0 new
Last post
Dalmanours
Joined: Apr 4 2014
Posts: 21

Big Humm with expression pedals

Dalmanours
July 13, 2017 - 11:50 am

Hi everybody,
First I apologise for my bad english, I'm french...
So here is my problem:
I've got a mission engineering (the special H9 gear) who's directy connected to my H9.
And I've 2 another expression pedals connected to my Voodoo Lab GCP. There IS not two pedals assigned to the same gear of course. But I have a really big humm who stops when I disconnect either the mission who cames with H9 or the one who is connected with GCP.
I don't know what to do. So Could you help me?
Thanx by advance.

nickrose's picture
Eventide Staff
nickrose
Joined: Jan 17 2008
Posts: 4665
nickrose
July 13, 2017 - 12:12 pm

Je suis desolé, but it sounds as if you have a ground loop in your connections - this is beyond our ability to diagnose.

Try using different cables, and re-arrange the wiring. Make sure things are only grounded at one place (no more, no less).

If you cannot fix it, you will probably need to get a local technician to have a look.

 

Dalmanours
Joined: Apr 4 2014
Posts: 21
Dalmanours
July 13, 2017 - 01:14 pm

Thanx for your answer, I just hope I will find a way to solve. I will be back with News.

Dalmanours
Joined: Apr 4 2014
Posts: 21
Dalmanours
July 13, 2017 - 05:17 pm
Dalmanours
Joined: Apr 4 2014
Posts: 21
Dalmanours
July 17, 2017 - 05:35 pm
dalmanours wrote:

Found it ! I have screwed my pedals on my PB who's metallic... unscrewed them and it's ok.
Thanx for help guys !