You are here

Challange for the Experts: My Pitch and Mod Factors are clipping

Login to Post to Forums

You must be logged in to the Eventide website in order to post to our forums. If you do not have an account, you will need to create one. You may also reset your password.

6 posts / 0 new
Last post
GVS
Joined: Aug 10 2019
Posts: 3

Challange for the Experts: My Pitch and Mod Factors are clipping

August 11, 2019 - 08:09 am

This is a challange for the super experts. Both my PitchFactor and my ModFactor are snapping/popping/clipping when the pedal is engaged. It does not occur with every preset, but appears to be restricted to certain patches like  Rotary/ Vibrato in the ModFact and H910/H947 in the PitchFactor.

Does anyone have a clue about the problem?

nickrose's picture
Eventide Staff
nickrose
Joined: Jan 17 2008
Posts: 4418
August 11, 2019 - 08:17 am

If they are both doing it, is is possible that the fault is not with the units.

Are you using a common power supply ? If so, try the ones that came with the pedals.

When you get this noise, try disconnecting the inputs to see if it is coming from somewhere else.

 

GVS
Joined: Aug 10 2019
Posts: 3
August 12, 2019 - 12:26 pm

I am using Eventide's original power source. The poppings stop if I take the Factors out of the pedal chain. No doubt the source of the noise are the pedals.  

nickrose's picture
Eventide Staff
nickrose
Joined: Jan 17 2008
Posts: 4418
August 12, 2019 - 07:54 pm

GVS wrote:

I am using Eventide's original power source. The poppings stop if I take the Factors out of the pedal chain. No doubt the source of the noise are the pedals.  

You volunteer little information. Are the pedals fed by a guitar, or in an effects loops ?

Otherwise, support@eventide.com

 

 

GVS
Joined: Aug 10 2019
Posts: 3
August 13, 2019 - 10:39 am

I have isolated any external factors that could be the source of the snappings. Replaced cabels, amps, guitar, amp loops, power source...you name it. If the pedal is engaged, the snappings are there. If the pedal is off the system, the snappings disappear.  Rest assure that the source of the noise is unquestianably the pedal. 

 

I will need to ask now the following: could it be any malfunction of the processor/chip? Overheating maybe? Have Eventide products shown these noises in the past?

 

Much appreaciated Nick.

 

camn
Joined: Sep 19 2016
Posts: 326
August 13, 2019 - 04:34 pm

I love a challenge.

 

I need to know your full setup, and I need a recording of the sound. Video is best.