You are here

Eventide PitchFactor blinking and Eventide Space missing letters on screen

Login to Post to Forums

You must be logged in to the Eventide website in order to post to our forums. If you do not have an account, you will need to create one. You may also reset your password.

2 posts / 0 new
Last post
Salvatore_Miele
Joined: May 8 2017
Posts: 2

Eventide PitchFactor blinking and Eventide Space missing letters on screen

Salvatore_Miele
December 15, 2020 - 11:20 am

Hello everyone, 

 

My PitchFactor has started to have problems with the screen, in practice it randomly starts to blink intermittently.

 

My Eventide Space, on the other hand, sometimes does not display the preset names correctly, sometimes not displaying the vertical or horizontal parts of the letters.

 

Both pedals are powered by the original power supplies.

 

What should I do?

bohan's picture
Eventide Staff
bohan
Joined: Jan 9 2018
Posts: 800
bohan
December 15, 2020 - 03:06 pm

Salvatore_Miele wrote:
Hello everyone, 
 
My PitchFactor has started to have problems with the screen, in practice it randomly starts to blink intermittently.
 
My Eventide Space, on the other hand, sometimes does not display the preset names correctly, sometimes not displaying the vertical or horizontal parts of the letters.
 
Both pedals are powered by the original power supplies.
 
What should I do?

Sounds like loose ribbon cables.

1st, you should back up your presets in H9 Control, and factory reset your units or reinstall the firmware with the Direct Updater (bundled with H9 Control)

If #1 didn't help, you may try open your pedal and clean and tightly plug the ribbon cable between 2 boards (UI board with display & mainboard).