You are here

H9 control comm timeout error with timefactor

Login to Post to Forums

You must be logged in to the Eventide website in order to post to our forums. If you do not have an account, you will need to create one. You may also reset your password.

5 posts / 0 new
Last post
whitzbag
Joined: Dec 6 2018
Posts: 3

H9 control comm timeout error with timefactor

March 08, 2019 - 01:15 pm

I've read every post evrywhere about this common problem.

My systems, windows 7 64 bit desktop intel chips, windws 10 64 bit laptop, intel chips,  windows 7 64 bit AMD chips

Here's a list of all the non-fixes for me and everybody else:

REBOOT = fail

re-install H9 control software = FAIL

Try different cables = haha FAIL

timefactor factory reset = FAIL

Maybe the "BETA" version of the timefactor update is the problem?

The new looper works great in this beta update but still no H9 control.

nickrose's picture
Eventide Staff
nickrose
Joined: Jan 17 2008
Posts: 4350
March 08, 2019 - 09:08 pm

Sorry, I understand your frustration, but this stuff works for thousands of people.

Obviously not for you. If you are inclined to work with us to fix your problems, you will have to give us specific information.

In what way do things FAIL ? Please say "what you did" "what happened" "what did you expect".

If you have problems with a BETA version, do not continue. These are by definition unsupported.

 

 

whitzbag
Joined: Dec 6 2018
Posts: 3
March 08, 2019 - 10:10 pm

I install H9 control on 3 different windows 7 machines 64 bit with both amd and intel platform.

No errors on the H9 control install.

I updated my timefactor to the latest firm ware using the stand alone updater, so no comm errors or timeout issues there.

No cable issues. My timefactor is registered. I unplugged all other usb devices just in case of usb conflicts.

Please, I am happy to try anything but H9 control is not a make or break for me. I would just like to try it out to see how it works.

 

 

whitzbag
Joined: Dec 6 2018
Posts: 3
March 08, 2019 - 10:13 pm

nickrose wrote:

Sorry, I understand your frustration, but this stuff works for thousands of people.

Obviously not for you. If you are inclined to work with us to fix your problems, you will have to give us specific information.

In what way do things FAIL ? Please say "what you did" "what happened" "what did you expect".

If you have problems with a BETA version, do not continue. These are by definition unsupported.

The beta version works fine and is the only version on your support page that works with H9 control.

What else can I try that was not listed in my original post.

The stand-alone updater works fine so I don't have operator or cable issues.

Thanks for your help.

bohan's picture
Eventide Staff
bohan
Joined: Jan 9 2018
Posts: 393
March 11, 2019 - 11:04 am

whitzbag wrote:

The beta version works fine and is the only version on your support page that works with H9 control.

What else can I try that was not listed in my original post.

The stand-alone updater works fine so I don't have operator or cable issues.

Thanks for your help.

The latest firmware for TimeFactor is 5.2.0[6], which should work with H9 Control. Is this the one you installed on your pedal?