You are here

H9000 1.2 and VSig 3.0 Public Betas

Login to Post to Forums

You must be logged in to the Eventide website in order to post to our forums. If you do not have an account, you will need to create one. You may also reset your password.

68 posts / 0 new
Last post
Eventide Staff
jbamberg
Joined: Aug 22 2011
Posts: 149
November 06, 2019 - 04:02 pm

Please contact support@eventide.com.  They will forward your message to the team so we can help directly.

Eventide Staff
jfirlik
Joined: Sep 2 2015
Posts: 63
November 06, 2019 - 05:01 pm

DeWalta wrote:

My H9000R is not able to connect. "Could not connect to... An Error occuredd..."

After upgraduing the H9000R with Emote 1.1 to the newest firmware and then installing Emote 1.2 (as mentioned above mmany times 1.1 is out of date for new h9k firmware) i can still not connect with emote 1.2 since "an error occurred.."

As the message further reccommends i flushed my Macs DNS cache, restarted the H9000R as well as the cmomputer at least 10 times - all without luck.

I also tried booting the H9k in recovery mode as well as setting up a new Wifi connection (press network button at startup, same dongle installed as always) - again no luck.

manual connection with IP address even with networlk cable is not working as well.

I am starting to loose patience and hope. We are tsalking about a 4000 dollar effect machine asfter all, which always has some kind of issue; may it be sample rate- connection issues via Word Clock as Aggregate Device or connection issues with its controller sofware...

Please help!

Sorry that you are experiencing issues.  Could you please email support@eventide.com with a reference to this forum post?  With the email, could you also include the full version numbers (1.2.x[x]) of the H9000 and Emote software you are using?

KYXTA
Joined: Mar 25 2019
Posts: 6
November 11, 2019 - 11:49 am

 

[/quote]

Sorry that you are experiencing issues.  Could you please email support@eventide.com with a reference to this forum post?  With the email, could you also include the full version numbers (1.2.x[x]) of the H9000 and Emote software you are using?

[/quote]

Maybe I'm missing something, but where on Emote would you look to confirm which version you have installed?.. I dont see an 'About Emote' option in the menus etc. 

 

Thanks in advance. 

J20056
Joined: Feb 1 2008
Posts: 192
November 11, 2019 - 01:13 pm

I agree with the last point. The main Emote window displays the software (firmware?) version of the physical H9000, but I also have no idea which exsact version of Emote I'm using. Would think it is important as bug fixes are provided, and they may not rely/depend/require on upgrading the firmware.

dbaylies's picture
Eventide Staff
dbaylies
Joined: Jul 28 2018
Posts: 79
November 11, 2019 - 01:49 pm

At present you may view the Emote version number by hovering your curser over the Eventide logo in the bottom right of the Emote window. A tooltip will appear showing you the version. 

J20056
Joined: Feb 1 2008
Posts: 192
November 11, 2019 - 05:55 pm

OK, the hovee thing works, good enough

cyborgssc
Joined: Mar 2 2019
Posts: 11
November 19, 2019 - 09:04 am

jbamberg wrote:

Apologies for taking so long to get this out.  We ended up adding a few small features and fixes that we hadn't anticipated.  It should be in production very soon.

It's now been almost 6 weeks since your comment. Is there an update on 1.2 production?

urowho
Joined: Mar 10 2010
Posts: 12
November 29, 2019 - 05:56 am

Hi

 

I’m another customer seriously losing patience!

 

I have an H9000 on 1.2.1[5] and emote downloaded freshly from the website 1.1.5[2]. When I try to run emote it says this version of emote is out of date 20180717 expected actual 20190712

 

I get the same if I use the public beta.

 

And to make matters worse, overtime I turn the damn thing off it forgets the network password!

 

Please 1. Please help 2. Sort the damn thing out.

 

I wish I’d never sold my H8000, this is more boat anchor than flagship. This cost me £6,000 for goodness sake.

 

Kind regards

 

Mike

Eventide Staff
jbamberg
Joined: Aug 22 2011
Posts: 149
November 29, 2019 - 07:21 am

cyborgssc wrote:

It's now been almost 6 weeks since your comment. Is there an update on 1.2 production?

We are going to release 1.2 to production next week.  Yes, it has been a while since we last posted an update, but we needed to test the changes thoroughly.  Sorry it took so long.

Eventide Staff
jbamberg
Joined: Aug 22 2011
Posts: 149
November 29, 2019 - 07:47 am

Have you installed version 1.2 of emote?  The version on the website, 1.1.5[2], only works with production (v1.1) H9000 software.  You can download emote 1.2 from here:

Mac OS: https://share.eventide.com/wl/?id=UyO59bHWOZKUGC6tWHn8QfPR25yNVORA

Windows: https://share.eventide.com/wl/?id=kbi0jEs53nBmnXXvNAPkXpuSkvVeXjJ8

We are going to release 1.2 to production next week, in case you would prefer to wait for that.

Regarding the password issue, could you please email support@eventide.com referencing this forum post so we can help troubleshoot.  By the way, the team is out until Monday for the Thanksgiving holiday.

macgee
Joined: Sep 13 2012
Posts: 214
November 29, 2019 - 04:24 pm

jbamberg wrote:

Have you installed version 1.2 of emote?  The version on the website, 1.1.5[2], only works with production (v1.1) H9000 software.  You can download emote 1.2 from here:

Mac OS: https://share.eventide.com/wl/?id=UyO59bHWOZKUGC6tWHn8QfPR25yNVORA

Windows: https://share.eventide.com/wl/?id=kbi0jEs53nBmnXXvNAPkXpuSkvVeXjJ8

We are going to release 1.2 to production next week, in case you would prefer to wait for that.

Regarding the password issue, could you please email support@eventide.com referencing this forum post so we can help troubleshoot.  By the way, the team is out until Monday for the Thanksgiving holiday.

Happy thanksgiving Eventide!!

Thanks for these updates Joe - I did a quick test and the gui lags a bit when scrolling algos and continues scrolling once I've stopped.

I haven't tested a lot of algo so will test again over the next few days. I reverted to 1.2.1[9] in the interim

Check out my Eventide Gear
Afturmath
Joined: Aug 21 2019
Posts: 2
(My Eventide Gear)
December 05, 2019 - 03:34 pm

I just received a new H9000R. Where can I download Emote 1.1 to update the firmware? I get a compatibility error using Emote 1.2.2[4] for Mac.

floresp640's picture
Eventide Staff
floresp640
Joined: May 20 2016
Posts: 49
December 05, 2019 - 04:32 pm

Afturmath wrote:

I just received a new H9000R. Where can I download Emote 1.1 to update the firmware? I get a compatibility error using Emote 1.2.2[4] for Mac.

 

Hello,

 

You should be able to see the 1.1.5[2] installers now on the website. Sorry for the inconvenience. 

https://www.eventideaudio.com/support/product/9106/installers

cyborgssc
Joined: Mar 2 2019
Posts: 11
December 31, 2019 - 11:50 am

Two things:

1) I am seeing a crash in Emote 1.2.2[4] on a new Mac Pro running OS 10.15.2. Happens during connection to the H9000. The app boots, but crashes within a couple seconds of attempting to connect. The app works fine on my MacBook Pro (late 2014) with OS 10.15.2 so it's not generically a Catalina problem. The crash stack is always the same, with sqlite3_clear_bindings at the top. Do you get the crash reports that are sent to Apple, or would it be useful for me to send one directly to you?

2) The most recent software version for the H9000 is still listed as Public Beta rather than Production in the update list. Will there be a version actually marked as Production?

Eventide Staff
jbamberg
Joined: Aug 22 2011
Posts: 149
December 31, 2019 - 05:40 pm

cyborgssc wrote:

Two things:

1) I am seeing a crash in Emote 1.2.2[4] on a new Mac Pro running OS 10.15.2. Happens during connection to the H9000. The app boots, but crashes within a couple seconds of attempting to connect. The app works fine on my MacBook Pro (late 2014) with OS 10.15.2 so it's not generically a Catalina problem. The crash stack is always the same, with sqlite3_clear_bindings at the top. Do you get the crash reports that are sent to Apple, or would it be useful for me to send one directly to you?

2) The most recent software version for the H9000 is still listed as Public Beta rather than Production in the update list. Will there be a version actually marked as Production?

Hi cyborgssc,

1) We haven't seen this.  We don't get crash reports sent to Apple, so it would be very useful if you could send it to us.  Please email it to support@eventide.com and we'll take a look.  It's strange, given that it works fine on the other machine.  I wonder if the paths to some files or folders might be different, or the permissions.

2) Yes, very soon.  I apologize that it's taking so long to get this release into production.  We needed to do a lot of testing before the break, and at that point it seemed better to wait until the new year before throwing the switch.

 

cyborgssc
Joined: Mar 2 2019
Posts: 11
January 01, 2020 - 12:22 pm

jbamberg wrote:

cyborgssc wrote:

Two things:

1) I am seeing a crash in Emote 1.2.2[4] on a new Mac Pro running OS 10.15.2. Happens during connection to the H9000. The app boots, but crashes within a couple seconds of attempting to connect. The app works fine on my MacBook Pro (late 2014) with OS 10.15.2 so it's not generically a Catalina problem. The crash stack is always the same, with sqlite3_clear_bindings at the top. Do you get the crash reports that are sent to Apple, or would it be useful for me to send one directly to you?

2) The most recent software version for the H9000 is still listed as Public Beta rather than Production in the update list. Will there be a version actually marked as Production?

Hi cyborgssc,

1) We haven't seen this.  We don't get crash reports sent to Apple, so it would be very useful if you could send it to us.  Please email it to support@eventide.com and we'll take a look.  It's strange, given that it works fine on the other machine.  I wonder if the paths to some files or folders might be different, or the permissions.

2) Yes, very soon.  I apologize that it's taking so long to get this release into production.  We needed to do a lot of testing before the break, and at that point it seemed better to wait until the new year before throwing the switch.

 

I emailed the crash report to the support email. Please let me know if you need anything else - thanks.

DeWalta
Joined: Dec 24 2016
Posts: 16
January 14, 2020 - 01:40 pm

jbamberg wrote:

Have you installed version 1.2 of emote?  The version on the website, 1.1.5[2], only works with production (v1.1) H9000 software.  You can download emote 1.2 from here:

Mac OS: https://share.eventide.com/wl/?id=UyO59bHWOZKUGC6tWHn8QfPR25yNVORA

Windows: https://share.eventide.com/wl/?id=kbi0jEs53nBmnXXvNAPkXpuSkvVeXjJ8

We are going to release 1.2 to production next week, in case you would prefer to wait for that.

Regarding the password issue, could you please email support@eventide.com referencing this forum post so we can help troubleshoot.  By the way, the team is out until Monday for the Thanksgiving holiday.

 

 

Has the new version finally been released?

 

on the eventide website i am still seeing 1.1.5 and above we are talking about 1.2, correct?