H9 Control forgets device names

Home Forums Products Stompboxes H9 Control forgets device names

Tagged: ,

  • This topic is empty.
Viewing 11 reply threads
  • Author
    Posts
    • #113125
      wes
      Participant

      Hey there, having an issue where I type in a new device name for one or both of my h9s, on h9 control, it officially changes on the device (seen on the settings>Bluetooth>name page). But if I even leave the h9 app for a second then come back to it, it shows the names of my devices as “h9-[ser#]”.

      Any suggestions would be helpful. This is only on my iPad. H9 control doesn’t have this problem on my iPhone.

    • #141949
      gkellum
      Participant

      We've heard about this problem from other users as well, and we're looking into it.  

      One quick question: if you load a preset on your H9 and turn your H9 off, when you turn it back on is the same preset loaded?

      • #141950
        wes
        Participant
        gkellum wrote:

        We've heard about this problem from other users as well, and we're looking into it.  

        One quick question: if you load a preset on your H9 and turn your H9 off, when you turn it back on is the same preset loaded?

        Thanks for getting back. Yes, my H9s both come on with the same preset loaded as when they turn off.

    • #141951
      skywriter
      Participant

      As Wes says, yes all the presets come back as they were before power cycling. Even the ones that are standard and not modified and stored in the presets pane. Also all the other settings seem to be the same as were; such as guitar vs synth lead, etc… This is across 5 units – they all behave the same way on an iPad 1 as well as iPad 4.

    • #141952
      nickrose
      Moderator
      Eventide Staff

      Presets should indeed come back as they were after power up.

      gkellum asked this because we have had a hardware problem where things were not saved correctly at power down, and wanted to rule this out.

       

    • #141999
      Adamixoye
      Member

      Yes I have this problem too.

    • #142032
      smj
      Member

      Seems my device is afflicted with the same problem. My iOS Bluetooth items display correct device names… but H9 control on iPhone is defaults back to using the serial numbers of each device (I run two H9’s so it’s a bit of a pain to remember which is which on the fly)

      This is a new problem… didn’t do this when I first got the devices. It started happening recently after I uninstalled the h9 app for a bit and then reinstalled it.

      Sean Meredith-Jones
      http://www.seanmeredithjones.com

    • #142043
      skywriter
      Participant

      @smj, yeah I remember it working before the “crushstation” release; it stopped working after that. Also, it was a problem that came with the ‘special build’ for the original iPad1 after the compliation platform change.

      • #142045
        gkellum
        Participant
        SkyWriter wrote:
        @smj, yeah I remember it working before the "crushstation" release; it stopped working after that.

        Hm… That's interesting.  A lot of people had trouble with their system settings getting messed up after installing the CrushStation release.  I wonder if one of you who is having this problem could try re-initializing your H9s system settings to see if that has any effect.  I say this partly b/c there weren't any changes to H9 Control that affected naming in those releases…  To reinitialize your H9s system settings, you turn it off and then turn it on with the right footswitch and the HotKnob switch pressed (the switch in the upper left hand corner of the H9).  This will reset your system settings, but it won't affect your presets.  

    • #142046
      wes
      Participant

      I tried reinitializing. Didn’t make a difference for me.

      • #142047
        gkellum
        Participant
        wes wrote:
        I tried reinitializing. Didn't make a difference for me.

        Alright, well, thanks for trying.  It's helpful to be able to cross that out as a source of the problem…

    • #142048
      smj
      Member

      ni problems when I updated to the crush station version… just happened when I uninstalled H9 software and reinstalled later.

      Sean Meredith-Jones
      http://www.seanmeredithjones.com

    • #142056
      skywriter
      Participant

      Other than the SN/BT problem, I’ve had a completely problem-free experience with the five H9s. No crushstation firmware update problems, no problems updating algorithms from the H9MAX to the H9CORE’s.

    • #142057
      gkellum
      Participant
      wes wrote:
      Hey there, having an issue where I type in a new device name for one or both of my h9s, on h9 control, it officially changes on the device (seen on the settings>Bluetooth>name page). But if I even leave the h9 app for a second then come back to it, it shows the names of my devices as "h9-[ser#]".

      Ok, we think we figured out what's causing this problem.  The next H9 Control release should fix it for (almost) everyone.

    • #142059
      wes
      Participant

      Yay! Thanks a bunch!

Viewing 11 reply threads
  • You must be logged in to reply to this topic.