H9 Max Problems – Right Out Of The Box

Home Forums Products Stompboxes H9 Max Problems – Right Out Of The Box

  • This topic is empty.
Viewing 9 reply threads
  • Author
    Posts
    • #116022
      bmagsayo
      Member

      I sent an email to support but maybe I can get an answer sooner here.

      I received just yesterday my H9 Max.  I connected the unit in mono and began scrolling through the presets 1-99 and found many of the presets not working or producing the wrong effect.  I sent a video to support with the first 17 presets played.  Below is a list of what was played in the video and the result of each.

       

      1. DDLY – OK

      2. ECHO – dry

      3. SLAP – dry

      Show More...
      4. THICK – no signal

      5. LESLIE – dry

      6. AUTO WAH – incorrect effect

      7. EMAJ 3RD+ – incorrect effect

      8. SPRING – OK

      9. AIRBAG – OK

      10. METAL – OK

      11. STREETS – OK

      12. STORYTELLER – OK

      13. BLACKHOLE – OK

      14. SHIMMER – OK

      15. MODECHOVERB – OK 

      16. SPLITTER VERB – OK

      17. ELEC12STRING ROO – dry

       

      I also played many of the presets in each algorithm through the H9 Control app with the same result.  Some worked correctly, most worked incorrectly, many were dry, and some with no signal.  Even adjusting the parameters and the ribbon thing did not change the sound whatsoever.

       

      I tried clearing (pressing Tap switch/Hotknob) and Initializing (Tap switch/Big Knob) to no avail.  I had the unit in the loop, and I tried it in front of the amp too.

       

      Does anyone have a fix to this issue, or a link?

       

      Thanks in advance.

       

       

       

       

       

      Show Less...
    • #155449
      nickrose
      Moderator
      Eventide Staff

      If you are going in and out mono, make sure you are using input 1 and output 1.

       

    • #155451
      bohan
      Moderator
      Eventide Staff

      If you reinstall the latest firmware using the Direct Updater through USB, it should fix this issue.

      The Direct Updater is bundled with the H9 Contorl.

      Mac: Click Window -> Open Direct Updater in the menu bar

      Windows: You can just search "Direct Updater" in your Start menu of find it in the H9 Control folder

    • #155597
      John335
      Participant

      I have that same problem but when I went to update via USB it told me that the H9 could not be updated. I’m wondering if that’s software corruption?

    • #155602
      John335
      Participant

      The fix for me was applying the update (even if you already have that version of software on it), and I also did it via USB and plugged into my computer.          What was interesting is that the first H9 would not update and neither would the second one Sweetwater sent me. But, finally the third one Sweetwater sent updated just fine and then I went back and the other two updated just fine. I have no idea why things went smoothly after the third one updated without a problem. Anyway, the three H9s now sound great and there are no problem with any of them.

    • #155798
      TheOldSaltyOne
      Member

      Just had the same problem from a new H9 Max “Dark” Limited Edition. Firmware number was up to date but the pedal had all the same problems.

      Tried reboots, resets and nothing changed so today I took a chance after reading the posts and used the ‘EVENTIDE DIRECT UPDATER’.

      Problem SOLVED!

      I was ready to return this newly purchased, new pedal as it was pitiful out of the box!

      Thanks guys.

      ®…

    • #155893
      Sp4zRX
      Participant

      THANK YOU THANK YOU THANK YOU!!!

      I was having the same issues and the update fixed it.

      I want to add that the tuner wasn’t working either. When I would press both buttons to access the tuner, it would say “NO TUNA”.

      All good now! Thank you!!!

    • #155898
      bmagsayo
      Member

      My question is why doesn’t Eventide update their product before shipping or amend their instruction manual as the first thing to do upon receiving item.  Too costly?  Write it on a Post-It and slap it inside the box before wrapping her up.  I won’t judge.

      🙂

    • #155915
      TheOldSaltyOne
      Member

      To all concerned,

      Glad there is peace and happiness now! Thanks for responding Eventide and confirming.

      Later all,

      ®…

    • #158430
      masoncbrown
      Participant

      For the record I received a brand new H9 Max (Dark) direct from Eventide yesterday and it also had this issue. Luckily the direct updater method fixed it, but why is Eventide still shipping out new pedals with this issue?

    • #155450
      bmagsayo
      Member
      nickrose wrote:

      If you are going in and out mono, make sure you are using input 1 and output 1.

       

      Yup, I’m sure of it.  I even tried input 2 and ouput 2.

    • #155452
      bmagsayo
      Member
      bohan wrote:

      If you reinstall the latest firmware using the Direct Updater through USB, it should fix this issue.

      The Direct Updater is bundled with the H9 Contorl.

      Mac: Click Window -> Open Direct Updater in the menu bar

      Windows: You can just search “Direct Updater” in your Start menu of find it in the H9 Control folder

      Firmware reinstalled… FIXED!!  I didn’t check all the presets yet but the first 20 or so are all on point.

      Thanks for your help, greatly appreciated.

       

      Show More...
      Show Less...
    • #155600
      bohan
      Moderator
      Eventide Staff
      John335 wrote:

      I have that same problem but when I went to update via USB it told me that the H9 could not be updated. I’m wondering if that’s software corruption?

      Did you use the Direct Updater? Have you tried using H9 Control for updating?

    • #155901
      bohan
      Moderator
      Eventide Staff
      bmagsayo wrote:

      My question is why doesn’t Eventide update their product before shipping or amend their instruction manual as the first thing to do upon receiving item.  Too costly?  Write it on a Post-It and slap it inside the box before wrapping her up.  I won’t judge.

      Sorry about that. We didn't realize this issue in the beginning. We found this issue about 2 months ago and now we make sure every unit is good when we ship it.

    • #158431
      joecozzi
      Moderator
      Eventide Staff
      masoncbrown wrote:
      For the record I received a brand new H9 Max (Dark) direct from Eventide yesterday and it also had this issue. Luckily the direct updater method fixed it, but why is Eventide still shipping out new pedals with this issue?

      Glad this fixed your issue. To answer your question, the H9 Max Dark units were a limited edition run. We discovered this firmware corruption issue with some units very late in the process, long after we had manufactured, sealed, and shipped units to market. Because it's a simple fix, it didn't make sense to issue a recall or something like that. Also, asking dealers to open sealed boxes just to check didn't make sense.

      Enjoy your new unit!

    • #158469
      sequence1955
      Participant
      masoncbrown wrote:

      For the record I received a brand new H9 Max (Dark) direct from Eventide yesterday and it also had this issue. Luckily the direct updater method fixed it, but why is Eventide still shipping out new pedals with this issue?

      I got mine (white edition) yesterday and it’s a rock star.  Software at top level out of the box.  Impressed.  People complain about price but they don’t get value

Viewing 9 reply threads
  • You must be logged in to reply to this topic.