Looper dry mix is a whisper

Home Forums Products Stompboxes Looper dry mix is a whisper

  • This topic is empty.
Viewing 2 reply threads
  • Author
    Posts
    • #109015
      ctc
      Member

      I saved the Looper as a preset so that I can control it via my midi foot controller. I've set the dry wet mix at 50%. When I activate "record" the volume of my guitar is a whisper. When I "play" the recording its at full volume. If I play live while playing back the recording, my live volume is again a whisper. Can anyone suggest how to fix this?

    • #123716
      ndeshpande
      Member

      Hi,

      What bypass type are you using? Also, double-check your setup; I know it sounds stupid, but I was playing with FilterPong last weekend and wasn't getting any dry signal, only to realize that I had connected my audio output to Output 2 of the TImeFactor (I run a mono setup at home). 

    • #123718
      ndeshpande
      Member

      Hi,

      I just discussed this with some of the engineers, and in addition to the recommendations in my previous post they also mentioned that you could be getting some odd phase issues depending on your input signal, and where your output signal is going. The Looper only runs as a mono effect, so the input stereo signal gets summed – this means if you're running stereo and one of the input channels has the inverse phase of the other, the two signals will cancel each other out. Likewise, the output signal is dual mono – the looper is sending the same wet signal to both channels (although, I'm not 100% sure if that's true for the dry signal as well – hence why there may not be much dry signal going to channel 2). 

      Thanks,

      Nikhil

Viewing 2 reply threads
  • You must be logged in to reply to this topic.