Pre/Post Routing

Home Forums Products Stompboxes Pre/Post Routing

  • This topic is empty.
Viewing 7 reply threads
  • Author
    Posts
    • #112840
      AAgnello
      Moderator
      Eventide Staff

      Here's a more detailed doc describing set up and use of Pre/Post Routing:

      https://www.eventideaudio.com/support/downloads/setting-prepost-routing-options-h9

      And here's a video tutorial:

      https://www.youtube.com/watch?v=46_-T7emyjw

      #139802
      Bodde
      Participant

      Just to be sure. Is the default setting for al presets Pre? So if I didn’t change anything everything remains the way it was before the pre/post was there?

      • #139805
        gkellum
        Participant
        Bodde wrote:

        Just to be sure. Is the default setting for al presets Pre? So if I didn't change anything everything remains the way it was before the pre/post was there?

        Yes, the default setting for all preset is Pre.  The intention was that if you don't change anything everything remains the way it was before the pre/post was there.

      • #139882
        Stax_911
        Participant
        gkellum wrote:

        Bodde wrote:

        Just to be sure. Is the default setting for al presets Pre? So if I didn’t change anything everything remains the way it was before the pre/post was there?

        Yes, the default setting for all preset is Pre.  The intention was that if you don’t change anything everything remains the way it was before the pre/post was there.

        Hello, Would it be possible to give us the choice to put the default setting for all preset on “Pre” or “Post”. For me it would far more convenient to have the default setting on “Post”. Thank you for your help.

        Show More...
        Show Less...
      • #140515
        spaceJam
        Member
        Stax_911 wrote:

        gkellum wrote:

        Bodde wrote:

        Just to be sure. Is the default setting for al presets Pre? So if I didn’t change anything everything remains the way it was before the pre/post was there?

        Show More...

        Yes, the default setting for all preset is Pre.  The intention was that if you don’t change anything everything remains the way it was before the pre/post was there.

        Hello, Would it be possible to give us the choice to put the default setting for all preset on “Pre” or “Post”. For me it would far more convenient to have the default setting on “Post”. Thank you for your help.

         

         

         

         

         

        This would be nice.

         

        I second it.

        Show Less...
      • #142184
        snakle
        Member
        spaceJam wrote:
        Stax_911 wrote:

        gkellum wrote:

        Bodde wrote:

        Show More...

        Just to be sure. Is the default setting for al presets Pre? So if I didn’t change anything everything remains the way it was before the pre/post was there?

        Yes, the default setting for all preset is Pre.  The intention was that if you don’t change anything everything remains the way it was before the pre/post was there.

        Hello, Would it be possible to give us the choice to put the default setting for all preset on “Pre” or “Post”. For me it would far more convenient to have the default setting on “Post”. Thank you for your help.

         

         

         

         

         

        This would be nice.

         

        I second it.

        Ditto

        Show Less...
      • #142286
        homeless
        Participant
        snakle wrote:
        spaceJam wrote:

        Stax_911 wrote:

        gkellum wrote:

        Bodde wrote:

        Show More...

        Just to be sure. Is the default setting for al presets Pre? So if I didn’t change anything everything remains the way it was before the pre/post was there?

        Yes, the default setting for all preset is Pre.  The intention was that if you don’t change anything everything remains the way it was before the pre/post was there.

        Hello, Would it be possible to give us the choice to put the default setting for all preset on “Pre” or “Post”. For me it would far more convenient to have the default setting on “Post”. Thank you for your help.

         

         

         

         

         

        This would be nice.

         

        I second it.

        Ditto

         

        +1.  I just went and had to change multiple preset lists, one by one, to post.  Would be nice if this could be stremlined in some way.

        Show Less...
    • #139809
      Bodde
      Participant

      Ok, thanks. Just what I wanted to know! great that you made it like that!

    • #139855
      anibalresendez
      Participant

      What’s the best way to use 2 H9 and the fx Loop of my amp?

      1 way is using 1 in front and 1 in the fx Loop, but with the pre/post routing is there another (better) way to do it?

    • #139864
      rlynch
      Member

      you could invest in a quality footcontroller. I have a GigRig G2 kinda pricey but well worth it imo. I use 2 amps stereo and use both fx loops at the same time for 1 h9 the other goes pre/post in front of amp..loop 3 and loop 8 on controller. You can check out my post if interested its kinda detailed but shows what you can do with 2 amps, G2 (or other controllers), and 2 h9’s.

      posted under.. G2-stereo-dual amps -dual h9’s-dual fx loops

    • #139876
      anibalresendez
      Participant

      That’s very insteresting but, I’m lowsizing my pedalboard to only 2 H9s, and a couple of pedals, B3K and HM-2 for bass, and for the guitar I use the EVH 5150 and an EP booster. (I play bass in one band and guitar in another)

      so the thing is how to squeeze every drop of greatness out of my H9s

       

       

    • #139878
      anibalresendez
      Participant

      This is the way I connect both H9

      but the thing is that the 1st H9 it has to be ALWAYS in pre, because if I put it in POST, the audio signal comes from the FX Loop and it blends the clean signal from the guitar and the fx signal 

      so is the same thing to plug it like this or to put one in front and one in the fx loop, since I cant change the input of the signal flow 

      unless I am doing something wrong…

       

       

       

       

    • #152896
      bondi5000
      Participant

      Hi all,

      I’ve set up 2 x H9s to my DJ mixer which has stereo FX send/returns. The issue I’m having is that one of the H9s is not generating the selected FX. I’ve swapped both units around and it’s still the same unit which is not generating FX. However, if I de-activate the FX then it stops sending through the FX signal from the other “working unit”. 

      On the face of it this unit looks to be working fine – lal the indicator lights are working etc. Is there a setting in the menu system I’m missing?

      Thanks in advance,

      Adam

    • #152897
      nickrose
      Moderator
      Eventide Staff
      bondi5000 wrote:

      Hi all,

      I've set up 2 x H9s to my DJ mixer which has stereo FX send/returns. The issue I'm having is that one of the H9s is not generating the selected FX. I've swapped both units around and it's still the same unit which is not generating FX. However, if I de-activate the FX then it stops sending through the FX signal from the other "working unit". 

      On the face of it this unit looks to be working fine – lal the indicator lights are working etc. Is there a setting in the menu system I'm missing?

      I'm guessing that your units are connected in series (one connected to the other which is connected to your mixer – please say if I'm wrong).

      Are your units set up the same way, especially the BYPASS settings ? I suspect not. Please re-initialize them both (see UM for details). This may help.

       

      Show More...
      Show Less...
Viewing 7 reply threads
  • You must be logged in to reply to this topic.