Timefactor stuck in bypass

Home Forums Products Stompboxes Timefactor stuck in bypass

  • This topic is empty.
Viewing 17 reply threads
  • Author
    Posts
    • #106543
      kuharido
      Member

      Hi,

      I just got a new Timefactor but it is acting wierd, as if it was "stuck" in bypass or something, so in play mode when i press the leftmost switch (active/bypass) the effect never engages, and the LED above the switch never light, and in bank mode it is the same, the patch does not engage and is not applied, and LED is off as well

      So basically the box is just letting dry signal through and thats it, I cannot apply any effect, any hints ?

      I tried the update utility, says i have 2.0.3[2] , site says there is a new beta 2.4.0 but the Eventide update utility doesn't show that under the available updates for some reason

    • #119277
      joeyray
      Member

      Do the other switches work OK?

      Joey

    • #119279
      kuharido
      Member

      Hey Joey,

      The switches themselves actually work OK, which is wierd

      I can verify that even the active/bypass switch is working because if i put the box into looper mode and i press the active/bypass leftmost switch (record in loop mode) it does begin to record. But nothing does get recorded

      Its like the signal never passes through the actual delay block and the box is acting like a bypass brick

    • #130407
      nickrose
      Moderator
      Eventide Staff

      This sounds like a hardware issue – you should contact support@eventide.com

    • #130408
      kuharido
      Member

      Hey Nickrose, thanks. I actually already contacted them but no response for a while now, send them two reminders already as well, nothing

      Any other support options ?

    • #130409
      nickrose
      Moderator
      Eventide Staff

      Sorry – I'll get on their case. You should hear before long.

    • #130414
      joeyray
      Member

      I agree.

      There's something more than fluxing switches going on here…LOL

      If it were me I 'd take or send it back and get another one that works that is if that's the case.

      I'm assuming it was that way when you got it?

      I wish I could be of more help.

      I love my TF

      I would be lost with out it

      I'm going to do the update right now.

      We'll see how that goes.

      Be back

      Show More...

      Joey

      Show Less...
    • #130418
      kuharido
      Member

      Nickrose, many thanks for the help. Support almost immediately emailed me after your post 🙂

      Their suggestion was to intialize the device and check that initialization is ok (by comparing the software serial number with the serial on the back of the box)

      I had already tried that and didn't work, I notified them of that and waiting for a reply

      Thanks again

    • #130419
      kuharido
      Member

      Ahhh Joeyray, man you are making me want this to work even more

      I really wanna play around with it, I got some nice sounds out of it at the store

      I bought it from the US while I was there. Now I am overseas and to ship it back for a replacement from Eventide would cost some. But I guess Ill have to do it because so far nothing works

      And yes you assume right, it was as such when I took it out of the box, brand new :/

      Good luck with the update man, do let us know  the how cool the new sounds are 🙂

    • #130429
      joeyray
      Member

      When you get one that works, I would not advise you to do the latest BETA update for it is full of bugs. The update just before it is cool though.I been using it for quite a while with no problems.Eventide has got some work to do on the new update. It is a BETA!

      JOey

    • #130433
      bhaberman
      Member
      Eventide Staff

      Hello Kuharido, sorry for any delay in respondng.  We have a new audio support technician on staff handling our emails and he is still catching up with the immense work load.  We are nearly caught up and are responding to all emails within one business day.

      Thank you!

    • #130446
      grglover
      Member

      I just bought a new Timefactor earlier tonight and I have the same problem – the unit appears to be stuck in bypass mode. I also tried the two factory reset steps. The orange light above the active button does not come on, but like the original poster's unit, it does blink red when doing resets.

    • #130448
      bhaberman
      Member
      Eventide Staff

      Hi grglover, you can either exchange your stompbox to the store from which it was purchased, or email support@eventide.com for a Return Authorization #.  Sorry for your troubles!

    • #130458
      grglover
      Member

      Thank you. I'll return it to the store for a replacement.

    • #130461
      DionLight99
      Member

      I received a new Modfactor tonight and I too am having the same problem – the unit appears to be stuck in bypass mode. I also tried the two factory reset steps. The orange light above the active button does not come on, except when initially plugging in power to  the unit.

    • #130463
      bhaberman
      Member
      Eventide Staff

      Hi DionLight99, the same would apply to you, I'm afraid.  You can either exchange your stompbox to the store from which it was purchased, or email support@eventide.com for a Return Authorization #.  Sorry for everyone's troubles.  Please know that we have addressed this issue and expect few such reports.

    • #130496
      ekajjake123
      Member

      I just received my TimeFactor in the mail today and I too am having the same problem!!  I'm guessing I need to contact support too..?

    • #130500
      kuharido
      Member

      Hey there. Yup, that's what I had to do. I paid quite a bit for shipping as I'm overseas 🙁

      Hope it sorts out nicely, looking forward to getting nice sounds out of this box

      Anyhow you can contact support and they will issue you an RMA number and you ship it back to them. Ofcourse if you bought it from a store which is close to you you could just go and replace it there on the spot, as long as they have stock ofcourse

      Good Luck

Viewing 17 reply threads
  • You must be logged in to reply to this topic.