Emote constantly crashes Cubase

Home Forums Products Rackmount Emote constantly crashes Cubase

  • This topic is empty.
Viewing 7 reply threads
  • Author
    Posts
    • #157951
      tbskoglund
      Moderator
      Eventide Staff

      Hi, sorry for your issue. Are you using Emote 2.0? Do you have multiple Cubase sessions open? 

      This is something we'll look into but it may take a little while to get back to you. In the meantime, I would suggest using Emote as a standalone app so it doesn't crash Cubase. 

    • #157969
      hemlocxl
      Participant

      I use Cubase Pro 11 with a 7,1, but I just use Emote in standalone mode and have no issues.  So that is definitely a viable workaround.  I do most of my work in Pro Tools (I have the HD expansion card for my H9000), where I do use Emote as a plug-in, however

       

    • #116532
      dforman
      Participant

      Does anyone else have a problem with Emote crashing Cubase constantly? It happens every session, always when changing the FX chain and it’s making it impossible to use Emote at all. I’m on a 2019 Mac Pro, Cubase 11 Pro and Big Sur. 

    • #158032
      Kamurah
      Participant

      I have experienced a similar, but not exact same issue, with Cubase PC and Emote.  Happens both in standalone and plugin.  Sometimes, loading presets / algorithms will cause Emote to crash / close.  If I try to open back up, it will close almost immediately.  When this happens, the only workaround is to restart the H9000.  After doing so, Emote seems to work fine in both standalone and as a plugin.  This behavior only happens with certain algos.  I will try to pinpoint which ones are causing the issue.

    • #158040
      dbaylies
      Moderator
      Eventide Staff

      We've identified dforman's issue – it has to do with algorithms that have the external control widget in them (the button that looks like an expression pedal). I've found a fix for this that will be included in the next patch release.

    • #158041
      Kamurah
      Participant

      This may be my issue as well.  It appears the algos that are guitar based / expression pedal based are the problem children.

    • #158184
      tbskoglund
      Moderator
      Eventide Staff

      Sorry for this issue! This has been fixed in the latest version of Emote 2.0.4[5].

      Please find the installer here: https://www.eventideaudio.com/support/product/14445/installers

    • #158186
      Kamurah
      Participant

      Wow!  Quick turnaround!  Will check it out.  Thank you so much.

    • #157955
      dforman
      Participant
      tbskoglund wrote:

      Hi, sorry for your issue. Are you using Emote 2.0? Do you have multiple Cubase sessions open? 

      This is something we’ll look into but it may take a little while to get back to you. In the meantime, I would suggest using Emote as a standalone app so it doesn’t crash Cubase. 

      Yes, I’m using Emote 2.0 and the latest firmware, and I only have one Cubase session open. The plugin works for a while and then does a hard crash, immediately terminating Cubase as well. Cubase identifies Emote as the culprit and it happens even when I only have Emote open. No crashes using Emote in Studio One 5 Pro or Ableton Live 11.

    • #158020
      dbaylies
      Moderator
      Eventide Staff
      dforman wrote:

      tbskoglund wrote:

      Hi, sorry for your issue. Are you using Emote 2.0? Do you have multiple Cubase sessions open? 

      This is something we'll look into but it may take a little while to get back to you. In the meantime, I would suggest using Emote as a standalone app so it doesn't crash Cubase. 

      Yes, I'm using Emote 2.0 and the latest firmware, and I only have one Cubase session open. The plugin works for a while and then does a hard crash, immediately terminating Cubase as well. Cubase identifies Emote as the culprit and it happens even when I only have Emote open. No crashes using Emote in Studio One 5 Pro or Ableton Live 11.

      Show More...

      Hi dforman,

      I'm unable to get this issue to happen on my system – I will shoot you an email to get some more details and see if we can track this down.

      David

      Show Less...
Viewing 7 reply threads
  • You must be logged in to reply to this topic.