H9000 AES OUT PROBLEM

Home Forums Products Rackmount H9000 AES OUT PROBLEM

  • This topic is empty.
Viewing 2 reply threads
  • Author
    Posts
    • #115122
      enable
      Participant
      Hey

       

      I have a strange problem with my AES OUT at the H9000.

      I use the H9000 as a soundcard and if i send a MONO signal out of the AES to my Grace design monitor controller my analyzer shows me that the signal is stereo.

       

      If i change the output to the adat my signal is Mono. No problems.

      Show More...
      This happen only at the AES output. 

      I tryed the same with my universal audio Apollo to be sure that the cable dont have a problem but all fine. 

      You can see the differences at the screenshots.

      this is always the same signal, one is the AES output and the other is the ADAT output.

      Any ideas? 

       

       

      thanks and regards

      Brian

       

       

      Show Less...
    • #150949
      enable
      Participant

      Hey

      • #150950
        jbamberg
        Moderator
        Eventide Staff

        Sorry for the silence – we were all away over the holidays.

        Are you using the XLR outputs?

        This is a strange issue.  We'll look into it.

    • #150951
      enable
      Participant

      Hey

      Happy new year.. 🙂

      Yes i use the XLR out.

       

      • #150957
        jbamberg
        Moderator
        Eventide Staff

        We've reproduced this issue.  There is a 1-sample phase difference between the AES output channels.  We will fix this in a firmware update soon.

        Thanks for reporting it.

         

Viewing 2 reply threads
  • You must be logged in to reply to this topic.